KönyvesPakk: Életrajzi könyvek

A tél utolsó hónapjában teszt jelleggel elindul egy havi rendszerességgel jelentkező sorozat a Pannon Café Blog oldalán. KönyvesPakkban olyan könyveket, könyvsorozatokat ajánlok figyelmetekbe, amely egy-egy téma, kategória fog köré épül. Februárban öt életrajzi témájú könyvet mutatok be a polcomról, melynek darabjait történelmet kedvelőknek is elnyerheti a tetszését! [Spoilermenetes tartalom]

“KönyvesPakk: Életrajzi könyvek” A teljes bejegyzés megtekintése

Ady megmondja – könyvajánló

Januárban volt halálának 100. évfordulója a 20. század egyik (talán?) legszókimondóbb költőjének, újságírójának. Írásainak mondanivalója nem csak akkor, hanem még napjainkban is aktuálisak. Mai Könyvajánlóban a Corvina Kiadó gondozásában megjelent Ady megmondja – Válogatás Ady Endre publicisztikai írásaiból című könyvet hoztam számotokra.

“Ady megmondja – könyvajánló” A teljes bejegyzés megtekintése

Olvasónapló – egy könyvmoly segédeszköze

Idősebbeknek még ismerős lehet az a pillanat, mikor az általános és középiskolás korában a kötelező olvasmányokról olvasónaplót kellett vezetniük. Ez olyankor volt igazán hasznos dolog, mikor számonkérés előtti pillanatokban gyors olvasással jó jegyet szerezhettek. Hogy mindez hogy kapcsolódik a Könyvajánlóhoz?

“Olvasónapló – egy könyvmoly segédeszköze” A teljes bejegyzés megtekintése

Levelekben megírt szabadság

A pesti polgárember persze bármilyen történelmi helyzetben legyen is, délben megéhezik. Így lett a pesti forradalom az egyetlen a világon, amelyben ebédszünetet tartottak.

Október 6. van. Ezen a napon végezték ki az aradi 13 vértanúvá váló katonatiszteket (név szerint: Aulich Lajos, Damjanich János, Dessewffy Arisztid, Gáspár András, Knezić Károly, Lahner György, Lázár Vilmos, Leiningen-Westerburg Károly, Lenkey János, Nagysándor József, Poeltenberg Ernő, Schweidel József, Török Ignác, Kiss Ernő és Vécsey Károly). Az ide vezető utat mindenki ismeri a megemlékezésekről, illetve az általános- és középiskolai történelem óráiról. Mai rendhagyó könyves posztban Nyáry Krisztián: Fölébredett a föld című könyvével foglalkozunk, amely a Corvina Kiadó gondozásában jelent meg 2017. november 30.-án.

“Levelekben megírt szabadság” A teljes bejegyzés megtekintése

Mi történik, ha Kosztolányiék találkoznak egy horda zombival?

Szép jó reggelt/napot/éjszakát! Folytatván hajózásunkat a könyvek csodálatos tengerén, olyan könyvet hoztam hét indítónak, amelyről valószínűleg hallhattál innen-onnan. Ha szereted a zombis – humoros könyvet, akkor nem fogsz rosszul járni vele. Az alábbi könyvajánlóm szponzorált bejegyzés, amelyet a Corvina Kiadó támogatott. FIGYELEM! Az ajánló helyenként spoilert tartalmazhat!

“Mi történik, ha Kosztolányiék találkoznak egy horda zombival?” A teljes bejegyzés megtekintése