Gondolatok az “Egy év Rómában” című könyvről

Colosseum

Amikor először láttam ennek a könyvnek a borítóját, egyből megtetszett, főként, hogy április végén volt szerencsém három napot eltölteni az „örök városban”. A könyvesboltban végül nem vettem meg, de pár napon belül az egyik szomszédom és barátnőm, Reni kölcsönadta ezt a könyvet. Ezúton is köszönöm a barátságod, Reni! “Gondolatok az “Egy év Rómában” című könyvről” A teljes bejegyzés megtekintése

Z.D.T. – a tánc szerelmesei

Zafira Dance Team. Egy tánciskola, amely ha nem is az egész Bács-Kiskun megyében, de Tiszakécskén és környékén biztosan egybe forrott a táncolni szerető fiatalokkal. Április 16-án megtartott 11. születésnapi Gálán a nagy csapat apraja-nagyja fellépett.

A táncban benne van kicsinyben a világ: jóság, erő, lassúság mind együtt. Az egyik ember ezt szereti, a másik azt, de nincs, kinek ne tetszenék a tánc…

/Kalidásza/

2005-ben alakult tánciskola főprofiljuk a hip-hop, de nem zárkoznak el a többi táncstílustól sem (pl. musical, jazz-balett). Szabó Berta és Boros-Tóth Anikó a (művészeti) vezetője a csapatnak, akik tavaly nyáron megkapták kiemelkedő munkájukért Tiszakécske Város által adott Művészeti Díjat (innen is gratulálok nekik). Tanítványaik a tiszakcskei Móricz Zsigmond Általános Iskola és Gimnázium tanulói. A különböző csoportjaik az évek alatt rengeteg arany-,ezüstérmet és kupát zsebelhettek már be hazai és nemzetközi versenyeken. Tavaly októbertől már kécskei óvodásokkal is foglalkoznak, hogy a mozgást megszerettessék.

by Lakitelek Café

11. alkalommal megrendezett Gálára szép számmal telt meg a nézőtér, így Lantos Csabával megkezdődhettek a táncprodukciók. Tavalyi évtől kezdve eljön egy-egy vendék is az Arany János Művelődési Központ színháztermébe. Bujdosó Nikolett lépett színpadra 2 nagyszerű hastáncos produkcióval, amelybe két tanítványát is bevonta. Táncokon belül láthattunk több musical táncot is (pl.: western tánc vagy éppen a Nagyidai Cigányok).

by Lakitelek Café

 

 A műsor zárásaként oklevelekkel díjazták 2015 évi teljesítményüket. Minden csoportból kaptak külön oklevelet is (pl. kitartó szolgalmukért) a gyerekek. Idén nem egy ember kapta meg az Év táncosa 2015. díjat, hanem hárman! Gratulálok Pótári Cintiának, Petrezselyem Petrának és Tenglovits Laurának a díjhoz.

by Lakitelek Café

Talán mondhatom a kedves megjelent szülők, barátok és hozzátartozók nevében, hogy köszönjük ezt a 120 perces táncműsort! A további képeket a Lakitelek Café weboldalán vagy a facebookon nézheted meg!

Friss! A cikk írása után a Kécskei Krónika, tiszakécskei magazin is feltöltötte a XI. születésnapi gáláról a képeket. A képeket IDE KATTINTVA tudod megnézni.