Caroline Bernard: Alma Mahler /Bécs múzsája/ könyvajánló

A könyvet a Kossuth Kiadó jelentette meg 2019-ben. A kiadótól megszokott míves, igényes kiadású, gyönyörű borítójú művet vehet kezébe az olvasó. El kell áruljam, elfogult vagyok a kiadóval szemben, mert minden igényt kielégítő, sokoldalú műveket jelentett meg, mindenki talál magának igényes és szórakoztató könyveket.

Nem mellesleg a könyvespolc díszei is lesznek a gyönyörű borítójú kiadványok, mint ez a Caroline Bernard könyv. Az írónőtől már volt szerencsém olvasni a Coco Chanelről írt könyvet, ami szintén nagyon tetszett, és már nagyon várom az Edith Piafról szóló könyvét is!

Amint kinyitjuk a regényt, rögtön feltűnik a mű jól megszerkesztett, fejezetekre tagoltsága, és ami talán az idősebb korosztálynak előnyös, a kellemes, jól olvasható betűtípus. Amikorra könyvet először a kezembe vettem, nem tudtam ellenállni, hogy ne olvassam el a végét, és egy kicsit csalódott voltam, hogy a regény Gustav Mahler halálával ér véget és csak az utószóban ír Alma további sorsáról, pedig amilyen sodró lendületű, cselekményes mű, szívesen olvastam volna még.

Viszont nagyon tetszett a könyvben, ahogyan bemutatja Almaschi (ahogyan a férje becézi) és Mahler különleges házasságát, idősebb lányuk halálát, ahogyan ez az esemény eltávolítja őket egymástól, majd ahogyan Alma hűtlensége (Gropius, a Bauhaus alapítója a szeretője) újra felébreszti a soha nem múló szerelmet Mahlerben felesége iránt.

A könyvben még nagyon tetszett, hogy Bernard elfogulatlanul, előítéletektől mentesen, de megértéssel ír Alma hibáiról, flörtjeiről (pl. Klimttel), a nagy korkülönbségből adódó házastársi problémákról, Alma őrlődéséről, hogy a szerelmet, szenvedélyt válassza-e vagy a férje által nyújtott társadalmi és anyagi biztonságot.

bookphoto-1

Több könyvet olvastam már Alma Mahlerről, de ennyire igényesen megírt, lendületes, olvasmányos művet,amelyből Alma szemszögéből ismerjük meg a zeneszerzővel való házasságát, még nem! Köszönöm a Kossuth Kiadónak, hogy ilyen nagyszerű, letehetetlen könyveket ad az olvasók kezébe, sokunk nevében írhatom, hogy várjuk az újabb, érdekesebbnél érdekesebb könyvek

megjelentetését.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.