Az egri remete láthatatlan embere

Még április végén olvashattatok H. G. Wells – A láthatatlan ember című könyvéről egy kis ajánlót (ha érdekel, kattints a címre vagy IDE és elolvasható). Az alábbiakban egy hazai írónk tollából származó történetről egy érdekes kis könyvajánlót olvashattok. Az alábbi bejegyzést a Kossuth Kiadó támogatta a kötet, illetve egy képregényváltozat formájában. {Szponzorált tartalom} “Az egri remete láthatatlan embere” A teljes bejegyzés megtekintése

H. G. Wells – A láthatatlan ember (Képregény változat)

Gárdonyi Géza - A láthatatlan ember

Kíváncsi lennék, hogy hányan tudjátok, hogy tavaly volt 200 éves a tudományos fantasztikum, közismertebb nevén a sci-fi. 1818. januárjában jelent meg a világirodalom első horroros sci-fi regénye, a Frankenstein, amelyet nem más írt, mint Mary Shelley brit írónő! Ennek kapcsán járjuk körbe a sci-fi 3 atyját és megnézzünk, hogy mi történik egy láthatatlan emberrel!

“H. G. Wells – A láthatatlan ember (Képregény változat)” A teljes bejegyzés megtekintése

3 könyv, ami fiataloknak szól

Április 2-án van a dán meseíró, Hans Christian Andersen 214. születésnapja. Tiszteletére e napon tartják meg a Nemzetközi Gyermekkönyv Napot (International Children’s Book Day) 1967 óta minden évben. Ezzel egybekötve adják át 1956 óta 2 évente a Hans Christian Andersen Award kitüntetést gyermekkönyv íróknak és illusztrátóroknak.

“3 könyv, ami fiataloknak szól” A teljes bejegyzés megtekintése