Skip to content

3 könyv, ami fiataloknak szól

Április 2-án van a dán meseíró, Hans Christian Andersen 214. születésnapja. Tiszteletére e napon tartják meg a Nemzetközi Gyermekkönyv Napot (International Children’s Book Day) 1967 óta minden évben. Ezzel egybekötve adják át 1956 óta 2 évente a Hans Christian Andersen Award kitüntetést gyermekkönyv íróknak és illusztrátóroknak.

Ennek kapcsán gondoltam arra, hogy az e havi téma a Magyar Olvasók Közösségében olyan könyvek, melyek a gyermeknek vagy az ifjúságnak szól! 3 olyan könyvet ajánlok, melyeket akár elalvás előtt esti olvasmányként vagy épp buszon utazva is könnyen emészthetőek és érdekesek.

  • Időfutár könyvsorozat

Jelenleg 7 kötetes szériát nem sok 10en évesnek kell bemutatni. 2012 márciusában indult el rádiójáték formában a közmédia csatornáján. Sorozatban követhetjük Hannáék nem mindennapi történeteit!

  • Az irodalom visszavág sorozat

Nincs olyan ember a Földön, akinek ne lenne véleménye a művészetekről, azon belül is az irodalomról. Nényei Pál, középiskolai irodalom tanár, író és drámaíró könyvsorozatában a magyar és világirodalom történtét követhetjük végig az ókortól egészen napjainkig. Jelenleg 3. résznél tartó széria a felvilágosodás koráig bezárólag ismerhetjük meg a kultúránkat.

E könyv egyik különlegessége, hogy a megszokott regény formátum helyett egy papír alapú blogban követhetjük az eseményeket. A tragikus sorsú Konrád Lia történetében, útkeresésében ’95től született digitális generáció saját sorsát, tükörképét láthatja benne!

Ha bármilyikről szívesen részletesebb irományt, akkor odalent megtehetitek! Te milyen ifjúsági vagy gyerekkönyvekkel egészítenéd még ki a listát? Írd meg nekünk kommentbe!

One Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük