Skip to content

Az egri remete láthatatlan embere

Még április végén olvashattatok H. G. Wells – A láthatatlan ember című könyvéről egy kis ajánlót (ha érdekel, kattints a címre vagy IDE és elolvasható). Az alábbiakban egy hazai írónk tollából származó történetről egy érdekes kis könyvajánlót olvashattok. Az alábbi bejegyzést a Kossuth Kiadó támogatta a kötet, illetve egy képregényváltozat formájában. {Szponzorált tartalom}

Gárdonyi Géza - A láthatatlan ember

Az egri remetétől valószínűleg mindenki olvasott már legalább egy könyvet (vagy legalább is általános iskolában kellett volna). Ha azt mondom, hogy Egri csillagok, akkor tudod már, hogy kinek a második legismertebb fiktív történelmi-romantikus könyvéről olvashatsz ma.

A láthatatlan ember történetéről röviden és SPOILERMENTESEN annyit érdemes tudni, hogy főszereplője egy görög fiatalember, Zéta, aki Priszkosz rétorral ellátogatnak Attila birodalmába, hogy a Keletrómai Birodalom és a Hun Birodalom helyzetéről tárgyaljanak. Attila városában megpillant egy hun leányzót, Emőkét, akiben megtalálja szerelmét. További történések erre az eseményre épülnek.

Érdekességek a könyvvel kapcsolatban:

  • Gárdonyi Géza a könyv főszereplőjének, Zétának, hogy a saját személyiségét, karakterét adta számára. Ez a kritikusok és az olvasók véleményei alapján igen jól sikerült.
  • 1959-ben készült belőle egy képregény is Korcsmáros Pál rajzolásában. A  magyar képregényrajzolóról azt érdemes tudni, hogy mindemellett grafikus, könyvillusztrátor és újságíró is volt. Képregényrajzolói munkásságának kiemelkedő időszaka 1958-68 között volt. Többek között ekkor készültek a Rejtő Jenő képregények, vagy éppen a Arany János Toldija. (Ezeket a képregényeket a Képes Kiadó adta ki őket.)

Ha érdekelne téged a romantikus szállal rendelkező klasszikus mű, amely egy valós történelmi korban játszódó történetet mesél el, akkor mindenképpen ott kell lennie a kívánságlistádon! Ezzel a könyvvel betekinthetsz az egyik legismertebb barbár népcsoport mindennapjaiba, a hunokéba.


„Ő nem utóda senkinek, és őt nem is igen utánozza senki.”

Juhász Gyula Gárdonyiról

One Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük