Skip to content

Az irodalom visszavág, avagy az irodalom is lehet érdekes

Az irodalom visszavág című könyvsorozatról már valószínűleg sokan hallottatok. Április elején az oldalunkon is olvashattatok róla egy rövid szöszenetet (ha kíváncsi vagytok az egész írást, akkor ide kattintva olvashatjátok el).

A jelenleg is futó sorozat szerzője, Nényei Pál egy középiskolai magyartanár és író. Véleménye szerint a “gyerek ma sokkal hamarabb a sarokba hajítja [a könyveket], éppen ezért a tanárnak kell felmutatnia azokat a kapcsolódási pontokat, melyek segítségével a művet a gyerek is magáénak érezheti.” (A teljes interjút a Könyves Blogban olvashatjátok el.)

Nényei Pál, a szerző fotója
Forrás: Könyves Blog / Szöllősi Mátyás

A könyvsorozat is e szellemiségben született meg, hogy kicsit közelebb élvezzük magunkhoz a könyvek, valamint az irodalom világát. Egy-egy kötetben egy nagyobb korszakról, kor(szak)ban élő szerzőkről  tudhatunk meg többet nem tankönyvi vagy hivatalos, magánzó stílusban. És szerintem ez az egyik pozitívuma a grafikai elemek mellett. Olvasás közben nem nagyon fogod észrevenni, hogy éppen egy irodalomtörténetet olvasol közvetlenebb, humorosan stílusban.

E kötetek elsősorban olyan fiataloknak ajánlom, aki akar még egy esélyt adni a művészeteknek, az irodalomnak Illetve azoknak se haszontalan irományok, kiknek érdeklődnek utána és más szemszögből is megnéznék az adott korszakot.

E kiadványokat a Tilos az Á Könyvekhez tartoznak, mint az Időfutár könyvsorozat is. Ezen könyvek is a Pozsonyi Pagony Kiadó gondozásában jelentek meg, ami a Móra Kiadó mellett az egyik meghatározó gyermek- és ifjúsági könyveket találhatsz a kínálatukban. Ha érdeklődnél a Tilos az Á-ról, akkor a nevükre kattintva többet is megtudhatsz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük