Minden, amit tudni akartál a Marvel hősökről

A Nyugat+Zombik bejegyzésem után egy újabb képregény témájú írással jelentkezek. Ezúttal a Kolibri Kiadó gondozásban megjelent Marvel – Amiről tudnod kell és tudni érdemes című könyvet ismerjük meg, amelyből megtudhatunk néhány érdekes dolgot kedvenc hőseinkről! [szponzorált tartalom]

SPOILERMENTES VÉLEMÉNY!

Mint ahogy ismeretes, 2008-ban kezdődött a Marvel-moziverzum menetelése Vasember című filmmel. Azóta eltelt idő alatt számtalan új képregény hőst ismerhettünk meg a filmvásznon, többek között Thorral, Amerika Kapitánnyal, Hulkkal vagy éppen Fekete Özveggyel, illetve csapatokkal (SHIELD, Hidra, Bosszúállók).

marvel-moziverzum
Foto: Materiały promocyjne

Ha szerettük volna közelebbről is megismerni az eddig meg nem filmesített karaktereket, valamint az eddig be nem mutatott hősformációkat (például a Bosszúangyal-csapatot, X-meneket, illetve az Oltalmazókat), akkor vagy a weben kellett utána néznünk vagy az egyik képregény rajongó ismerősünket faggathattuk ki róla. (Harmadik opcióként még szóba jöhet, hogy az összes eddig megjelent az adott karakterrel kapcsolatos kiadványt kikölcsönöztük/elkértük/megvettük és elkezdtük az elejétől fogva olvasni.) Másik kérdés, hogy mennyire pontosak az oldal információi.

könyv egy oldala
SHIELD-műveletek

2019-ben megjelent kiadvány nem csak annak érdekes és hiánypótló, aki most ismerkedne mélyebben az USA egyik legnagyobb képregénykiadójának világával, hanem mindazoknak is, kik már egy jó ideje képregény fanatikusok és szeretnek a kedvenc hőseikről még többet tudni.

a könyv egy oldalának részlete

A kötet másik nagy előnye, amelyet mindenképpen érdemes kiemelni, hogy egy szép kinézetű, kemény borítású, masszív kötet. (Szóval nem fog sokadig olvasatra sem elrongyolodni vagy szétesni!) Ahogy a fenti néhány képből is látható, képregényes elemeket használtak az elkészítéshez. Ezzel is ráerősítve arra a tényre, hogy ez bizony a képregény-fanok és érdeklődőnek

Ha szívesen olvasnál még a könyvről egyéb helyen is, akkor a moly.hu-n további értékeléseket találhatsz! Illetve ha további képregényes tartalmat szeretnél hallani és nézni, akkor a Fabulous Industries nevű Youtube csatornát ajánlom figyelmedben, ahol nem csak Marvel, hanem DC szuperhősökről is többet tudhatsz meg!

A recenziós példányt utólag is köszönöm szépen a Kolibri Kiadónak, hogy véleményezésre bocsájtotta számomra eme könyvet!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.