Olvasónapló – egy könyvmoly segédeszköze

Idősebbeknek még ismerős lehet az a pillanat, mikor az általános és középiskolás korában a kötelező olvasmányokról olvasónaplót kellett vezetniük. Ez olyankor volt igazán hasznos dolog, mikor számonkérés előtti pillanatokban gyors olvasással jó jegyet szerezhettek. Hogy mindez hogy kapcsolódik a Könyvajánlóhoz?

Ezen a héten egy nem hétköznapi könyvet hoztam bemutatni. Olyan értelemben nem hétköznapi, hogy nincs benne történet, illetve ha el akarnánk olvasni az elején, igen hamar a végére érnénk.

Idén augusztusban megjelent Olvasónapló című könyv mindazoknak a könyvmolyoknak szól elsősorban, akik grafomán módjára szeretik vezetni az aktuális olvasmányait. A kemény fedeles kiadványban 20 könyvet vezethetünk.

Corvina Kiadó kiadásában megjelent könyvbe feljegyezhetjük többek között az első benyomásainkat, kedvenc szereplőinket vagy éppen azokat a sorokat a könyvből, amelyek mély benyomást tettek ránk az olvasás közepette.

Számomra elsőre a kinézete tetszett meg. Igényes, szép megjelenésű, amelyet bármikor szívesen a kezünkbe vehetünk, mikor épp visszalapoznánk.

Egyik különlegessége, hogy ha elakadnánk a könyvek tengerében és nem tudunk választani hideg téli éjszakákra egy kellemes olvasmányt, akkor a könyv végén találhatunk egy 52 magyar (Nyáry Krisztián ajánlásával) és világirodalmi (Karafiáth Orsolya válogatása) könyvcímből álló listát.

Mindazoknak kötelező kiegészítő mindazoknak, akik szívesen összegyűjteni az elolvasott könyveit, amellyel szívesen visszalapozná őket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük