Digitális elvonókúra az online életünktől

2020. márciusától kezdve a mindennapjaink egy teljesen új irányba fordultak. Olyan új kifejezésekkel ismerkedtünk meg, mint a home office és a digitális (táv)oktatás. Részben a több, mint egy éves hazai járványhelyzetnek következtében több időt töltünk a képernyők előtt. Így megvan annak a veszélye, hogy áteshettünk a ló túloldalára és az offline életünket elhanyagoljuk! A nyár első könyvajánlójában Tanya Goodin egyik művét ajánlom figyelmedbe, mellyel nagyobb eséllyel kaphatjuk vissza pandémia előtti életünket! (Szponzorált tartalom)


Küllem

Kossuth Kiadó gondozásában megjelent Tanya Goodin könyve kis méretével és puha, sötétkék alapon fehér és sárga színű szöveg borításával hívja fel magára a figyelmet. Belelapozgatva felfigyelhetünk, hogy minimális szöveg mennyiség mellett viszonylag sok képi megvalósítást találhatunk rajta!

Tartalom

112 oldalon keresztül olyan ötleteket találhatunk, melyek közül sok hasznos lehet számunkra. Az írónő offline javaslatait 6 elkülönülő fejezetre vannak elválasztva. Olyanok vannak, mint például legyenek olyan időszakok naponta, amikor nem használjuk az okos eszközeinket vagy éppen a céltalan facebookozás/youtube-ozás helyett olvassunk egy jó könyvet (amelyet talán a Blog oldalán olvashattunk)! Fiatalos, könnyed szövegével nem kell attól tartanunk, hogy hamar beleunnánk az olvasásába!

olvasás
Forrás: pixabay.com

Fejezetek és benne lévő tanácsok egymással nincsenek szoros kapcsolatban. Ezáltal a használati utasítás áttanulmányozása után, már ismerkedhetünk meg a tartalomjegyzékben felsoroltakkal, ha esetleg céltudatosan akarjuk kiválasztani a preferált technikát!

Szerzőről 

Tanya Goodin angliai digitális vállalkozó, tech etikus, két technológia hatásával foglalkozó könyv szerzője. 2014-ben alapította Time to Log off (“Ideje kijelentkezni”) cégét, melynek a feladata a képernyők egészséges használatának vizsgálata. Jelenlegi célja, hogy segítsen másoknak újra felfedezni a valós, fizikai világot és megtalálni a megfelelő egyensúlyt a két világ között! Ha kíváncsi vagy még a szerzőre, akkor a hivatalos oldalán találsz további hasznos információkat!

Tanya Goodin
Tanya Goodin (Kép forrása: tanyagoodin.com)

Végszó

Tanya Goodin könyvét mindazoknak ajánlanám, akik úgy érzik, hogy túl sok idejét veszi ez a digitális eszközei és szeretnének ezen változtatni. Az Off-fal, ha betartjuk kiválasztott tippeket, akkor körülbelül 3 hét alatt szokásunkká fog válni. Ha addig még szeretnél még több könyvről szeretnél olvasni, akkor a Könyvajánló aloldalon kategóriákra lebontva kereshetsz elfoglaltságot!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük