Egy látványos pszichológia könyvről

Pszichológia. A tudománynak azon ága, amelynek az elmúlt években, évtizedekben egyre nagyobb figyelmet kapott a társadalom szélesebb rétegeiben. Napjainkra az életünk minden részén jelen vannak az eredményei, mint a vásárlásnál vagy a megfelelő munkaerő megtalálásánál az adott pozícióra. Következőkben egy látványos pszichológia könyvről lesz szó, amely alapján mélyebben betekinthetünk eme területre! [szponzorált tartalom] Köszönöm szépen a Libri-Bookline Zrt.-nek a recenziós példányt!

2019-ben jelent meg a Bookline kínálatában egy igényes kiadású, kemény borítású olvasmány Mindent a pszichológiáról címmel. A könyv elsősorban a szépen elkészített grafikai elemekkel (például az infografikákkal és szövegdobozokkal) hívja fel magára a figyelmet! A könyv kinézetéért felelős munkatársak szép munkát adtak ki a a kezeikből az előbb említett okok miatt

SPOILERMENTES ajánló!

Jo Hemmings és négy szerzőtársa, olyan alapművet adtak ki a kezükből, amely pszichológiai/orvosi területre készül, annak érdemes lenne a könyvespolcán ott lennie. De nem csak orvosi pályára készülőknek lehet érdekes, hanem azoknak is, akik érdeklődnek önmaguk irányt és meg szeretnék érteni, hogy az adott életszakaszban mi történik/mi fog történni vele és miért történik.

Könyv négy nagy fejezetre van felosztva: elsőben megismerjük közelebbről magát a pszichológiát, mint tudományágat és annak történetét, majd ezután pszichés zavarokat ismerjük meg közérthető formában ezen zavarok esetlegesen javasolt kezelésével együtt, amely a könyv harmadik részében olvashatjuk. Legutolsó részben pedig arról kaphatunk felvilágosítást, hogy a hétköznapjainkban hol és milyen formában jelenik meg az emberi tudatot és viselkedést kutató tudományág. A pszichés zavarok alatt olyanokat találunk, mint az autizmus, a kényszeres gyűjtögetés, az anorexia vagy éppen a bulimia.

Végszó

A Mindent a pszichológiáról könyvet mindazoknak érdemes elolvasni és kézben forgatni, akiket érdekel e tudományág és szívesen lapozgatják ilyen témájú könyveket!

Ha kíváncsi vagy a szerzőre és eddigi munkájára, akkor a hivatalos oldalán megnézheted. Valamint ha érdekelnek további pszichológiával kapcsolatos könyvek, akkor ITT további érdekes ajánlókat olvashatsz az oldalon! Figyelem! A könyv elolvasása, áttanulmányozása NEM helyettesíti a megfelelő szakképzett orvosi ellátást! Kérem, ha bármely pszichés zavart felismernéd magadon fordulj házi orvodhoz!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.